Регионалното правителство на испанската автономна област Естремадура потвърди първият случай на

...
Регионалното правителство на испанската автономна област Естремадура потвърди първият случай на
Коментари Харесай

Първи случай на испанец, заразен с коронавирус, беше регистриран в автономната област Естремадура

Регионалното държавно управление на испанската самостоятелна област Естремадура удостовери първият случай на инфектиран испанец с индийския вариант на Ковид-19. Това се случи единствено ден откакто управляващите в Галисия потвърдиха, че трима моряци от екипажа на транспортен съд, дебаркирал във Виго, също имат позитивни проби за индийския вариант. 
Между четиримата инфектирани няма връзка. Тримата са част от екипажа на транспортен съд, чийто моряци са индийци и филипинци. Общо са 22, само че от тях 5 са дали позитивна проба за Ковид-19, а трима са с индийския вариант. 
Заразеният в Естремадура е дошъл от Мадрид, където е получил интернационална магистърска степен. Сред състудентите му е имало индиец, от който най-вероятно се е заразил. Болният е изолиран и се лекува, а управляващите в Мадрид оповестиха, че индиецът към този момент е напуснал територията на Испания, само че те ще следят останалите студенти. 
Вторият вицепремиер и министър на опазването на здравето на Естремадура Хосе Мария Вергелес съобщи, че няма риск от заразяване на популацията с индийския вариант на Ковид-19, защото са взети всички защитни ограничения. Той благодари на инфектираното лице за съдействието му, на медиците, сложили диагнозата, както и на микробиолозите за бързата им и точна експертиза.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР